Waarom groene dakbedekking?

zonnepanelen
Blog

Overweegt u om een groen dak aan te laten leggen? We bespreken hieronder kort enkele voordelen van de groene daken. Lees ze gerust eens door om zo te concluderen dat een groen dak eigenlijk best veel voordelen biedt!

Verkoelend effect 

Allereerst heeft een groen dak een verkoelend effect op de binnenruimte. Doordat de beplanting grofweg de helft van het zonlicht reflecteert, ben je al de helft van de warme zonnestralen in de zomer kwijt. Hierdoor bereikt veel minder warmte de binnenruimte met een fikse energiebesparing tot gevolg wanneer er een airco aanwezig is die anders  een stuk meer had moeten koelen.

In de winter zal de dakbedekking enigszins de koelte tegenhouden waardoor er sprake is van een geringe besparing op energiekosten om de woning van binnen te verwarmen. Het effect zal echter kleiner zijn dan het effect in de zomer doordat een groen dak in de winter kaal is en er dus minder beplanting is die de warmte kan vasthouden dan in de zomer het geval is.

Meer opbrengst van de zonnepanelen 

Wanneer u een groen dak laat aanleggen, kan het de moeite waard zijn om direct over te gaan tot de aanleg van zonnepanelen. Een groen dak heeft een gunstig effect op de opbrengst van de zonnepanelen. Doordat de panelen minder warm worden vanwege het hierboven genoemde verkoelende effect, kunnen ze meer energie opbrengen. Voor zonnepanelen geldt immers dat hoe warmer ze worden, hoe minder goed ze renderen.

Het ziet er milieuvriendelijk uit 

Een groen dak oogt veel prettiger dan een industrieel, zwart bitumen dak. Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van groen (waaronder dus ook groene daken) een gunstig effect heeft op de gemoedstoestand van de bewoners. Een groen dak heeft dus zeker een positief effect op de buurtbewoners – en uiteraard op uzelf!

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button