Verschillende soorten dakbedekking

verschillende soorten dakbedekking
Blog


Wanneer u de daken van woningen in Haarlem bekijkt, valt het u snel op dat er verschillende soorten dakbedekking zijn. Moet de bedekking op uw dak binnenkort ook vervangen worden? Dan moet u dus een keuze maken uit het soort dakbedekking. Dit is geen gemakkelijke keuze. Voor zowel een plat dak als een hellend dak geldt namelijk dat u verschillende mogelijkheden hebt. Hieronder zetten we per dak de verschillende opties op een rijtje.

Dakbedekking voor een plat dak


Laten we beginnen met de dakbedekkingsmogelijkheden voor een plat dak. Voor dit type dak kunt u hoofdzakelijk kiezen uit vier verschillende mogelijkheden: bitumen (dakleer), pvc, EPDM en een groendak. Bitumen en pvc hebben een levensduur van pakweg 25 jaar, terwijl EPDM wel 40 jaar meegaat. Een groendak heeft echter de langste levensduur. Bij dit dak wordt allereerst pvc of EPDM op het dak aangebracht als onderlaag. Hier wordt vervolgens sedum op geplant. Door deze planten beschermt de dakbedekking, waardoor deze tot wel 40 jaar langer meegaat dan normaal. Een groendak met EPDM dakbedekking kan dus wel 80 jaar mee wanneer u hier goed mee omgaat.

Mogelijkheden voor het bedekken van een hellend dak


Moet de dakbedekking op uw hellende dak vervangen worden? Ook dan heeft u weer verschillende mogelijkheden. Een groot deel van de hellende daken in Haarlem wordt bedekt met dakpannen. Dit komt doordat dit type dakbedekking een lange levensduur heeft. Binnen de dakpannen kunt u echter kiezen uit verschillende soorten. Zo maken we onderscheid tussen dakpannen van beton en klei. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van pakweg 30 jaar. Dakpannen van klein gaan echter betrekkelijk langer mee, namelijk 50 tot 100 jaar. Naast dakpannen kunt u een hellend dak ook bedekken met leien, aluminium, koper, zink of riet.

Win advies in bij een dakdekker


Bent u benieuwd wat in uw situatie de beste dakbedekking is? Neem dan eens contact op met een dakdekker. Hij kan namelijk bij u langskomen om de situatie te bekijken. Na deze inspectie deelt hij zijn bevindingen met u. Kies dus nooit zelf voor een type dakbedekking, maar laat uw keuze altijd afhangen van het advies van een dakdekker.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button