Daklekkage in Haarlem

De voornaamste functie van het dak op een huis is onszelf en de inboedel drooghouden in geval van een regenbui. Als huiseigenaar moet u daarom altijd alert zijn dat er geen daklekkages in Haarlem ontstaan. Een lekkage op het dak kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Niet alleen zult u het niet meer droog houden in huis, maar het lekkende water kan ook onherstelbare schade aan de constructie van uw dak veroorzaken. Om deze reden is het noodzakelijk dat u in het geval van een daklekkage in Haarlem onmiddellijk een dakdekker inschakelt. Deze kan dan direct beginnen met het uitvoeren van de benodigde reparaties aan het dak. Dit is een werkzaamheid van een dakdekker waarbij meer komt kijken dan de meeste mensen in eerste instantie denken.

Oorzaken van een daklekkage

Een lekkage aan het dak kan voor veel ongemakken zorgen. Het kan ervoor zorgen dat uw huis nat en vochtig wordt, of de vloer wordt aangetast. Een lekkage komt het vaakst voor bij platte daken. Dit komt doordat er veel naden in platte daken verwerkt zitten. Als het vriest krimpt het materiaal en als het warm is groeit het juist. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes in het dak ontstaan. Meestal gebeurt dit na meer dan 10 jaar. Naast het klimaat zijn er ook nog andere verschillende oorzaken voor het ontstaan van lekkage in een dak. Dakdekker Haarlem zet de voornaamste oorzaken voor u op een rij:

  • Achterstallig of matig onderhoud > dat een slecht onderhouden dak vatbaarder is voor lekkages spreekt voor zich. Elk dak toont na enkele jaren slijtage en heeft daarom onderhoud nodig. U doet er verstandig aan om uw dak met enkele regelmaat te bekijken op eventuele slijtage. Dit kunt u ook laten doen door een ervaren dakdekker. Een jaarlijkse inspectie moet hierbij voldoende zijn.
  • Kijk verder dan alleen het dak > naast dat het dak als gevolg van slijtage lekkages kan veroorzaken, kan ook de dakgoot voor een hoop problemen zorgen. Controleer naast het dak ook met enige regelmaat uw dakgoot op verstoppingen. Op deze manier kunnen grotere problemen voorkomen worden.
  • Let op schade door dieren > vogels kunnen stenen laten vallen, waardoor dakpannen kunnen scheuren of breken. U kunt er niet voor zorgen dat er geen vogels meer over uw dak heen vliegen. U doet er alleen wel verstandig aan om ook hier op te letten bij een jaarlijkse inspectie van het dak.

Detectie en reparatie door dakdekker Haarlem

Op het moment dat u onze dakdekker inschakelt voor het repareren van een daklekkage in Haarlem, zal eerst begonnen moeten worden met het exact detecteren van de locatie van de oorzaak. In veel gevallen is de oorzaak van het lekkende water namelijk niet direct duidelijk. Als de daklekkage in Haarlem wordt veroorzaakt door een dakpan die tijdens een storm van het dak is gewaaid, dan is dit natuurlijk simpel vast te stellen. Veel vaker komt het echter voor dat een lekkage klein begint en na verloop van tijd steeds groter wordt. In dat geval sijpelt het water langzaam over een groot oppervlakte en is het moeilijk om de bron van het probleem vast te stellen. De dakdekker doet dit met behulp van speciale lekdetectie apparatuur. Hiermee weet u zeker dat de reparatie van de daklekkage in Haarlem in een keer succesvol zal zijn.

Manieren om een dak lekkage vast te stellen

Daklekkage in HaarlemSchade als gevolg van een daklekkage in Haarlem voorkomen, begint met het vaststellen dat er sprake is van een lekkage. Onze dakdekker moet u om deze reden ook voorzien van advies om dit probleem zo snel mogelijk vast te stellen. Let bijvoorbeeld op de luchtvochtigheid onder het dak. Voelt de zolder enorm klam aan dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Vocht- en schimmelplekken zijn ook duidelijke indicaties van een daklekkage in Haarlem.

Bel nu onze dakdekker

Waarom zijn wij uw vakman?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Neem contact op

Bent u op zoek naar een dakdekker bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. met dakreparatie, dakisolatie, dakonderhoud en lekdetectie. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost!

Menu
Call Now Button