Dakisolatie, hoe isoleer ik mijn dak goed?

dakisolatie
Blog

In de wintermaanden worden de huizen in ons land verwarmd. Dit gebeurt vaak middels de centrale verwarming. Sommige mensen gebruiken echter ook een (hout)kachel voor verwarming van hun huis. In beide gevallen ontstaat er altijd een aangename temperatuur. De warmte blijft helaas niet eeuwig in uw woning hangen. Nee, want warme lucht stijgt altijd op. Hierdoor kan de lucht uw woning na een tijdje verlaten. Dit gebeurt vaak via ramen, maar ook via het dak. Wilt u ervoor zorgen dat de warmte beter binnen blijft? Dan is dakisolatie ontzettend belangrijk. Maar hoe isoleert u uw dak eigenlijk goed? Wij vertellen het u in onderstaande tekst!

Verschillende isolatiemogelijkheden

Wilt u uw dak goed isoleren? Dan begint u natuurlijk met een oriëntatie. U merkt in dat geval snel genoeg dat er verschillende mogelijkheden zijn. Voor goede isolatie van een dak kiezen veel mensen voor glas- of steenwol. Deze isolatie wordt vaak tussen de balken (gordingen) van een dakconstructie aangebracht. Zorg er altijd voor dat de isolatie goed tussen de balken zit, zodat er geen kieren meer zijn. Via kieren kan de warme lucht immers alsnog ontsnappen. Heeft ude isolatie aangebracht? Werk het geheel dan af met gipsplaten. Het is immers geen gezicht wanneer u constant tegen het isolatiemateriaal aankijkt.

Schakel een dakdekker in

Het isoleren van uw dak klinkt niet bijzonder moeilijk. Toch blijkt vaak dat mensen het lastiger vinden dan gedacht. Vraag uzelf dan ook altijd goed af of het verstandig is de klus zelf uit te voeren. Wilt uzeker zijn van een goede dakisolatie en heeft u zelf geen ervaring met het isoleren van uw dak? Dan doet u er goed aan een dakdekker in te schakelen. Voor hem is het goed isoleren van een dak namelijk kinderspel. Hij weet wat hij moet doen en gebruikt bovendien het juiste isolatiemateriaal. Met hulp van een dakdekker weet u dus zeker dat uw dak straks goed geïsoleerd is!

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button