Voorzie uw dak van een van deze soorten dakbedekking

dakbedekking tegels
Blog

Bij het bekleden van uw dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type dakbedekking het beste bij uw dak past. Denk aan het verschil tussen een schuin en plat dak, het verschil in budget van huishoudens, enzovoorts. In dit artikel zet onze dakdekker de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje. Zo wordt het makkelijker om voor een van deze soorten dakbedekking te kiezen. Voor welke dakbedekking kiest u op uw dak?

Dakpannen op uw schuine dak gebruiken

Bij schuine daken zijn woningbezitters al snel geneigd om voor dakpannen te kiezen. De dakpannen zijn een relatief goedkope oplossing. Daarbij gaan dakpannen vele jaren mee, wat ze erg duurzaam maakt! U heeft bij de aanschaf van dakpannen de keuze uit dakpannen van klei en beton. Ook worden de dakpannen in verschillende kleuren aangeboden.

Schuin dak voorzien van leien dakbedekking

Vergelijkbaar met het gebruik van de dakpannen, is het gebruik van leien op uw dak. De leien worden aangeboden als kunstleien en natuurleien. Hierbij zijn de natuurleien de duurste optie! Vaak kiest men voor kunstleien, omdat de keuze hierbij groter is. Naast het feit dat op de kosten bespaard wordt. Natuurleien zijn vaak echter duurzamer dan kunstleien.

Rieten dakbedekking op een schuin dak

Ook een rieten dakbedekking kan de overweging waard zijn bij een schuin dak. Een rieten dakbedekking geeft uw woning een hele landelijke uitstraling. Houd er bij de keuze voor riet rekening mee, dat er relatief veel onderhoud moet worden uitgevoerd. Daarbij is riet veel minder duurzaam dan de reeds beschreven soorten dakbedekking. Het riet gaat vaak circa 35 jaar mee.

Plat dak voorzien van groene dakbedekking

Bij platte daken wint een groene dakbedekking aan populariteit. In dit geval wordt het dak bekleed met verschillende grassen en mossen. Deze plantjes zorgen er niet alleen voor dat het dak beschermd wordt. Ook verbetert het de isolatiewaarde van uw woning. De wortels van deze plantjes houden de warmte beter vast. Het energieverbruik zal zodoende afnemen.

Uw dak bekleden met EPDM

Een alternatief voor het gebruik van een groene dakbedekking, is het gebruik van EPDM. Deze dakbedekking is bijzonder duurzaam en geschikt voor een dakterras. Op het EPDM kan namelijk het hele jaar door worden gelopen. Houd er wel rekening mee, dat EPDM een vrij dure vorm van dakbedekking is. Het materiaal gaat normaliter een leven lang mee.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button