Redenen om voor een rieten dak op uw woning te kiezen

Rieten dak
Blog

Met name in provincies als Drenthe en Noord-Holland, zult u regelmatig woningen met een rieten dak aantreffen. Deze rieten daken zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit komt onder meer door het feit, dat de rieten daken een woning een sfeervolle en knusse uitstraling geven. Daarbij biedt een rieten dak verschillende andere voordelen! In dit artikel gaat onze spoeddakdekker, gespecialiseerd in het onderhouden van rieten daken, verder op deze voordelen in.

Wilt u meer weten over een rieten dak? Laat u in dat geval persoonlijk adviseren door onze dakdekkers. Neem vrijblijvend contact op, om de mogelijkheden van een rieten dakbedekking door te spreken.

Betere ventilatie en een lagere energierekening

Twee belangrijke voordelen van een rieten dak, zijn de betere ventilatie die u geboden wordt en een lagere energierekening. Een lagere energierekening is het gevolg van de hogere isolatiewaarde die de rieten dakbedekking u geeft. Het is logischerwijs afhankelijk van de dikte van uw rieten dakbedekking, hoe isolerend dit materiaal werkt. Des te dikker de laag riet, des te meer warmte zal er ook in uw woning gehouden worden. Het is echter niet altijd rendabel om voor het dikste materiaal te kiezen. Dit hangt onder meer af van uw huidige isolatie in huis.

Zorg voor regelmatig onderhoud aan een rieten dak

Onze spoeddakdekker raadt u ten zeerste aan, om uw dakbedekking van riet in ieder geval eens per jaar of eens per twee jaar (afhankelijk van de leeftijd van uw dakbedekking) te laten onderhouden. Op deze manier voorkomt u, dat uw rieten dakbedekking al snel beschadigd raakt. Krijgt u te maken met schade aan uw rieten dak, bijvoorbeeld door een hevige herfststorm? Schakel in dat geval onze spoeddakdekker in, die 24/7 voor u bereikbaar is om hulp te bieden.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button