Is uw regenpijp klaar voor de herfst?

haarlemdakdekkers.nl
Blog

Wanneer de herfst op het punt staat te beginnen, kunt u maar beter zeker weten dat het dak van uw woning in een goede staat verkeerd. In het jaargetijde zal een stuk meer regen uit de lucht vallen en tevens krijgt u te maken met bladeren die van de bomen afvallen. U kunt voordat het moment aanbreekt een dakdekker de staat van uw dak laten controleren. Iets waar u ook zeker van moet zijn is dat uw regenpijp klaar is voor de herfst. Laat daarom de dakdekker gelijktijdig met de controle ook uw regenpijp ontstoppen.

Ontstoppen van regenpijpen

Het ontstoppen van regenpijpen is iets dat regelmatig gedaan moet worden. Experts adviseren om de onderhoudswerkzaamheid ongeveer twee keer per jaar uit te laten voeren. Een goed moment om dit te doen is aan het begin van de herfst. Als er in uw regenpijp namelijk sprake is van een kleine ophoping van vuil, dan zal dit snel uitgroeien tot een volledige verstopping wanneer deze naast de extra regen ook de afgevallen bladeren van bomen moet afvoeren. Bij een regenpijp ontstoppen zal de dakdekker de buis, die op uw dakgoot is aangesloten, volledig vrij van vuil maken zodat u in de periode van het jaar dat dit het belangrijkste is niet met verstoppingen te maken krijgt.

Laat nu de dakdekker langskomen

Laat nu de dakdekker langskomen om de regenpijp te ontstoppen. Zolang dit enkel is om voorbereid te zijn op de komst van de herfst, dan kunt u een afspraak inplannen op het moment dat dit het beste voor u uitkomt. Als u echter nu al last heeft van een verstopte regenpijp dan moet de dakdekker met spoed langskomen. Onderschat niet de schade die veroorzaakt kan worden door lekkende dakgoten en regenpijpen. U kunt hierdoor zowel binnen- als buitenshuis met waterschade te maken krijgen.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button