Hoe herkent u een daklekkage?

Hoe herkent u een daklekkage?
Blog

Een daklekkage kan voor veel ellende zorgen. Het is daarom zaak dat een daklekkage spoedig wordt verholpen. Daardoor wordt de schade zoveel als mogelijk beperkt en is de kans op structurele problemen zo gering mogelijk. Maar hoe komt u er achter dat er een daklekkage gaande is?

Vochtplekken

Helaas worden veel daklekkages pas ontdekt wanneer er vochtplekken in het plafond ontstaan. Veel mensen gebruiken hun zolder enkel als opslagplaats, waardoor ze er nauwelijks nog komen. Een lekkage in het dak wordt dus ook niet snel opgemerkt; pas als de symptomen overduidelijk worden.

Loslatend behang

Een ander symptoom van een daklekkage is dat het behang los kan laten en dat muurverf waterkringen gaat vertonen. Het vocht uit het lek zal immers grotendeels door de muren en constructie worden opgenomen. Wanneer de muren verzadigd zijn en dus niet meer water op kunnen nemen, zal het behang los gaan laten. Behangplaksel kan immers niet op natte muren blijven zitten.

Schimmelvorming

Een derde mogelijkheid om een daklekkage te herkennen is door schimmelvorming. Het moge duidelijk zijn dat in dit stadium al heel wat water de woning binnen is gekomen. Het kan maanden duren voordat de schimmel weer weg te krijgen is.

Voorkom te late ontdekking, zorg voor een tijdige inspectie

Een tijdige inspectie van het dak kan veel problemen al in een vroeg stadium opsporen. Het is daarom belangrijk dat u uw dak van tijd tot tijd laat controleren. Zo weet u welke problemen zich in de nabije toekomst kunnen voordoen en wat u hier eventueel nog tegen kunt doen. Ook kan hiermee soms de levensduur van het dak nog verlengd worden. Eventueel problemen zijn immers al in een vroeg stadium op te sporen en in die situaties is er vaak nog wel het een en ander te ondernemen om het dak een langere levensduur te geven.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button