Het belang van goed dakonderhoud

Belang van goed dakonderhoud
Blog

Woningbezitters onderschatten regelmatig de noodzaak van het uitvoeren van onderhoud aan de dakbedekking. Dit kan vergaande gevolgen hebben! Niet alleen de dakbedekking kan beschadigen, ook het dak zelf kan verzwakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage die rond uw dakbedekking ontstaan is. Het water wat via deze lekkage bij uw woning naar binnen sijpelt zal in uw houten dakconstructie trekken. Eenmaal in het hout zorgt het vocht voor rottende plekken. Het is vaak erg lastig om deze schade aan uw dak te herstellen. Daarbij kan het uw dakconstructie ernstig verzwakken. Reden genoeg om een dergelijke situatie te voorkomen met goed dakonderhoud.

Onderhoudswerkzaamheden aan het dak van een woning

Een dakdekker zal bij het uitvoeren van dakonderhoud op verschillende factoren letten. Zo kan een dakdekker de dakbedekking schoon maken en uitgebreid controleren op de aanwezigheid van lekkages. Wanneer er sprake blijkt te zijn van een lekkage, is het zaak om deze zo snel mogelijk op te lossen. Ook zal een dakdekker het dak volledig voor u reinigen. Op deze manier gaat u onder meer een groene waas op een rieten dakbedekking of een dakbedekking met dakpannen tegen. Niet alleen geeft deze waas uw dak een rommelige, onhygiënische uitstraling. Ook kan deze laag uw dakbedekking verder aantasten.

Schade aan het dak laten herstellen

Wanneer het dakonderhoud te laat komt, kan er schade aan uw dak ontstaan. Zoals reeds beschreven zijn de kleine barstjes in een bitumen dakbedekking hier een goed voorbeeld van. Vaak is het relatief eenvoudig om deze scheurtjes te dichten. De dakbedekking kan immers dicht gebrand worden met gas. Let wel op, dit geldt alleen wanneer u de dakbedekking kort na het ontstaan van de schade laat herstellen.

Mocht het uitvoeren van herstelwerkzaamheden niet meer mogelijk blijken te zijn, dan kan de dakdekker de dakbedekking voor u vervangen. Dit is logischerwijs een veel ingrijpendere klus!

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button