Energie besparen met dakisolatie

dak isolatie
Blog

Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema binnen de Nederlandse samenleving. Daarbij probeert de Nederlandse overheid consumenten aan te zetten tot een duurzamere levensstijl, waar het terugdringen van hun energieverbruik een voorbeeld van is. Niet alleen is een lager energieverbruik beter voor het milieu. Ook voor uw eigen portemonnee kan het verlagen van uw energieverbruik het overwegen waard zijn. Er zijn verschillende manieren om uw energieverbruik terug te dringen. Denk aan het vervangen van grootstroomverbruikers in huis, het verbeteren van uw dakisolatie, enzovoorts. In dit artikel vertelt onze dakdekker uit Haarlem u meer over de mogelijkheden die u heeft, bij het vervangen van uw dakisolatie.

Tip: laat de isolatie van uw dak eens per vijf jaar controleren! Mogelijk kan een verbetering van uw dakisolatie voor een flinke besparing zorgen.

Verschillende soorten dakbedekking voor woningdaken

Woningdaken kunnen tegenwoordig van tal van verschillende soorten dakbedekking worden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele bitumen dakbedekking, een dakbedekking van dakpannen, enzovoorts. De meeste energie bespaart u echter, door voor een groene dakbedekking te kiezen. Bij een groen dak wordt uw dak voorzien van verschillende mossen en grassen. De wortels van deze planten houden de warmte in huis vast. Tegelijkertijd zal uw woning tijdens de warme zomermaanden koeler zijn! Zo profiteert u het hele jaar door van uw energiebesparende dakbedekking.

Een ander voordeel aan een groene dakbedekking, is het feit dat dit type dakbedekking weinig onderhoud kost. Na het plaatsen hiervan zorgt de natuur voor de rest van het onderhoud! De mossen hebben relatief weinig vocht nodig, evenals de grassen die bij een groen dak worden gebruikt. Tijdens een herfststorm zullen deze planten niet wegwaaien, zoals bij dakpannen bijvoorbeeld wel het risico is.

Groen dak combineren met zonnepanelen

Naast de mogelijkheid om uw dakbedekking te vervangen voor een groen dak, kunt u voor de installatie van zonnepanelen kiezen. Deze zonnepanelen zijn door de jaren heen steeds goedkoper geworden. Dit maakt dat zonnepanelen voor een breder publiek interessant zijn! Wist u dat zelfs een woonwinkel als IKEA tegenwoordig zonnepanelen aanbiedt? Laat onze dakdekker u meer vertellen over de mogelijkheden om energie te besparen met een milieuvriendelijker dak!

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button