Drie voorbeelden van originele dakconstructies

originele daken
Blog

Tegenwoordig zijn er weinig variaties meer in de dakconstructies die voor huizen worden gebruikt. Het merendeel van de huizen zijn nu onderdeel van een groot project waarbij een ontwikkelaar een gehele woonwijk uit de grond heeft gestampt. Voor de constructie van de daken (en de meeste andere onderdelen van het huis) wordt daarom een praktische oplossing gezocht. Een dakconstructie die makkelijk in elkaar te zetten is om kosten te besparen. Uiteraard voldoet de constructie wel aan de vereisten om goed bestand te zijn tegen wind en neerslag. Om deze reden zien we op de meeste Nederlandse huizen een schuin dak met dakpannen als dakbedekking. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Hier zijn drie voorbeelden van originele dakconstructies.

Glazen dakbedekking

Dakpannen is de meest gebruikte dakbedekking voor huizen in Nederland. Geen vreemde keuze want de pannen van klei of beton zijn uitstekend geschikt om een dak te bedekken en daarmee bescherming tegen wind en regen te bieden. Het is een dakbedekkingssoort met een ontzettend lange levensduur en heeft bovendien ook haast geen onderhoud nodig om het maximale aantal jaren te bereiken. Toch zijn er alternatieven waar u waarschijnlijk nog nooit eerder van gehoord hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een glazendakbedekking te kiezen. In de meeste gevallen gaat het dan om slechts een deel van het dak.

Groen dak

Een trend die de laatste jaren steeds populairder aan het worden is, is een groen dak. Dit is een plat dak waarop een laag groene planten is aangebracht. Het is een simpele uitleg van wat een groen dak is, maar hier is wel degelijk goed over nagedacht. Zo worden bijvoorbeeld speciale plantensoorten op de dakconstructie gebruikt, zoals bepaalde soorten mos die veel water kunnen opnemen. Zo’n laag begroeiing op uw dak biedt daarbij ook nog eens enkele voordelen. Zo zorgt een groen dak zowel in de winter als zomer voor een perfecte isolatie.

Verschillende vormen

Wat wij als dakdekkers vooral teleurstellend vinden van de moderne dakconstructies is dat er zo weinig variatie is. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een saaie eentonige constructie. Dus een schuin dak met aan beide kanten geen onderbrekingen in de dakpannen, of een plat dak die volledig bedekt is met een plaat bitumen. Soms wordt de dakconstructie dan nog onderbroken door een dakkapel, dakraam of lichtkoepel, maar heel vaak komt dit niet voor. Dit is echter wel een manier om een originele dakconstructie te maken. Kies voor verschillende vormen op het dak en wissel deze af.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button