Dakpannen leggen en vervangen door een dakdekker

Blog

Voor hellende daken is dakpannen veruit de meest gebruikte soort dakbedekking in Nederland. Zelfs op de daken van de meest historische huizen in ons land zijn al dakpannen terug te vinden. Tegenwoordig worden nog altijd nieuwbouwhuizen van deze dakbedekking voorzien. Ons dakdekkersbedrijf kan u ook helpen bij het leggen en vervangen van dakpannen. De dakdekker kan bij u langskomen en bestaande dakpannen vervangen of nieuwe leggen op een lege dakconstructie. Zelfs dakpannen reinigen behoort tot de mogelijkheden. In het volgende nieuwsbericht lichten we u graag voor wat allemaal mogelijk is bij ons dakdekkersbedrijf.

Vervangen van oude dakpannen

Een van de werkzaamheden die de dakdekker het vaakst op de hellende daken van Nederlandse huizen moet uitvoeren is oude dakpannen vervangen. Hoewel de dakbedekking een zeer lang leven beschonken is, komt er altijd een tijd waarop de dakpannen het einde van hun levensduur bereiken. Door neerslag en UV straling van de zon, wordt de waterdichte laag van een dakpan na verloop van tijd aangetast. Hierdoor verliest het materiaal zijn waterdichtheid en kunnen er daklekkages ontstaan. Het vervangen van de oude dakbedekking is dan noodzakelijk. U kunt hiervoor een van onze specialisten inschakelen.

Dakbedekking nieuwe dakconstructie

Bent u een nieuw huis aan het bouwen? Dan ligt er waarschijnlijk nog geen dakbedekking op het dak. Het leggen van dakpannen op een nieuwe dakconstructie vereist een iets andere aanpak dan het vervangen. Het dakdekkersbedrijf moet in dit geval zeker zijn dat de bedekking van het dak correct komt te liggen. Bij vervanging zijn veel van de controles om dit te verzekeren al eerder uitgevoerd. Alle pannen moeten recht komen te liggen en moeten goed op elkaar aansluiten. Als de taken allemaal zorgvuldig worden uitgevoerd, kunt u lange tijd van een dak zonder lekkages genieten.

Onderhoud en dakpannen reinigen

Hoewel een hellend dak met pannen minder onderhoud nodig heeft, in vergelijking met de dakbedekking van een plat dak, moet ook deze taak om de zoveel tijd een keer uitgevoerd worden. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden moet de dakdekker onder andere de dakpannen reinigen. Dit is om zorg te dragen dat het vuil op de pannen niet de waterdichte laag aantast. Dat zou namelijk ten koste gaan van de levensduur van de dakbedekking. Het reinigen gebeurt in de meeste gevallen met speciale reinigingsapparatuur. Doordat u tijdens het reinigen met een vochtig dak te maken krijgt, kunt u de taak het beste aan een specialistisch bedrijf uitbesteden om de veiligheid te waarborgen.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button