Aandachtspunten bij het uitvoeren van klussen op het dak

Dakdekker veiligheid
Blog

Bent u van plan om binnenkort zelf te gaan klussen op het dak? In dat geval is het raadzaam om vooraf een aantal voorbereidingen te treffen. Onze dakdekkers beschrijven in dit artikel wat de grootste gevaren van werken op hoogte zijn. Daarbij beschrijven ze met welke veiligheidsvoorschriften je rekening dient te houden, als je klussen aan het dak of de dakbedekking uitvoert. Door deze veiligheidsvoorschriften vooraf goed door te nemen en op te volgen, verklein je de kans op nare ongelukken aanzienlijk.

Mocht u werken op hoogte niet prettig vinden, dan is het zeer onverstandig om deze klussen zelf uit te voeren. U kunt in paniek raken, met alle risico’s van dien! Verstandiger is het in zo’n geval, om hulp van onze professionele dakdekkers in te schakelen. Zij staat 24/7 voor u klaar, om uiteenlopende werkzaamheden uit te voeren.

Mogelijke gevaren bij werkzaamheden aan het dak

Een van de grootste gevaren van het uitvoeren van werkzaamheden aan het dak, is het risico op een valpartij. U kunt bijvoorbeeld uitglijden over een hoopje bladeren, over een gladde dakpan, enzovoorts. Ook kan het voorkomen dat een ladder wegzakt of wegglijdt, als deze niet stabiel is neergezet. De kans op een dergelijke situatie neemt toe, als u in u eentje aan werkzaamheden op het dak begint. Dit is dan ook de reden dat onze dakdekkers mensen aanraden om altijd met z’n tweeën aan werkzaamheden op het dak te beginnen.

Veiligheidsvoorschriften voor klussen op uw dak

Om de reeds beschreven risico’s te minimaliseren, is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen. De hulp van iemand anders inschakelen bij het uitvoeren van klussen is hier een voorbeeld van. Ook is het belangrijk om altijd te zorgen voor een stabiele ondergrond. Zorg dat de ladder op een stenen ondergrond staat, op grote houten plank, enzovoorts. Zet een ladder nooit op de aarde van uw tuin! Tot slot is het belangrijk om klussen alleen uit te voeren op momenten dat het licht is. Wanneer de duister inslaat is het vaak lastig om risico’s in te schatten of natte plekken op het dak te herkennen.

Waarom kiest u voor ons?

Reparaties vakkundig uitgevoerd
Klantvriendelijke service
Lekkages snel verholpen
Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button